Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Ο χυμός μας στο ράφι!!!Με χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο προϊόν της βιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ»: χυμός με μίγμα αρώνιας – ροδιού – σταφυλιού – μήλου.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται αποκλειστικά από ελληνικά φρούτα φετινής εσοδείας. Όσο αφορά στους καρπούς αρώνιας, παράγονται με τήρηση αυστηρών καλλιεργητικών πρωτοκόλλων υπό την ευθύνη του δικτύου PlantDirect. Η διάθεση του προϊόντος γίνεται στα καταστήματα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η καλλιέργεια αρώνιας έχει μελετηθεί επί σειρά ετών από το τεχνικό μας τμήμα και τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και σε εθνικά συνέδρια (πρόσφατο συνέδριο Ελληνικής Φυτοπαθολογικής Εταιρίας).

Τα δεδομένα της βασικής έρευνας μεταφράστηκαν σε εφαρμοσμένη γνώση καλλιεργητικών σχεδίων, προσαρμοσμένων στις εδαφοκλιματικές συνθήκες των καλλιεργούμενων περιοχών της χώρας μας, και από το 2009 έως τις αρχές τις τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου έχουμε την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης σε περισσότερες από 220 εκμεταλλεύσεις αρώνιας με το συνολικό μέγεθος της καλλιεργούμενης έκτασης να ξεπερνά τα 2300 στρέμματα (ποσοστό μεγαλύτερο του 85% της συνολικής καλλιεργούμενης έκτασης στην Ελλάδα). Η πλειοψηφία των παραγωγών μας είναι μέλη του συνεταιρισμού ΑΡΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΠΑΕ), ενώ σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων είναι πιστοποιημένο στα πλαίσια προσαρμοσμένων συστημάτων Βιολογικής Διαχείρισης.

Πιο συγκεκριμένα η κατανομή των καλλιεργούμενων εκτάσεων ανά γεωγραφικό διαμέρισμα έχει ως εξής:
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: > 1100 στρέμματα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: >900 στρέμματα
ΗΠΕΙΡΟΣ: 50 στρέμματα
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: >80 στρέμματα
ΕΒΡΟΣ: >70 στρέμματα
ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: >100 στρέμματα

Η συνεργασία μας με τη βιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» αποτελεί στήριγμα για εμάς και τους παραγωγούς μας, γεμίζοντας μας με κίνητρα για δημιουργική εργασία με στόχο υψηλές παραγωγικότητες ποιοτικού προϊόντος.Δρ. Γ. Α. Μπάρδας
Επικεφαλής δικτύου PlantDirect
Γεωπόνος – Φυτοπαθολόγος (BSc, MSc, PhD, PostDoc)
PlantDirect Ο.Ε. / ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 259 / Τ.Κ. 41221 / ΛΑΡΙΣΑ
Tel.: 6974812741 / 2411117241
Fax: 2411103133

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου